ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...

Πρώτη φορά που την είδα, στεκότανε,
τη νύχτα εκείνη που η Ρώμη καιγότανε,
χιλιάδες χρόνια φωτιά και μηνύματα,
μα δεν ξεχνώ του κορμιού της τα κύματα.

Την είδα πάλι στις όχθες του Βόλγα,
που ένας στρατιώτης τη φώναξε Όλγα,
κάτι ψιθύρισε μέσα στο κρύο,
τότε μου 'χε φανεί τόσο αστείο.

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.
Κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.


Στο Πάλος νύχτα τ' όνομά της αφήνει,
γραμμένο κάπου στου Κολόμβου την πρύμνη,
τότε που οι Ισπανοί ξεκινούσαν,
και για μια άγνωστη μοίρα μεθούσαν.

Βρέθηκε κάποια στιγμή στη Γαλλία,
πρώτη του Μάη σε μια άδεια πλατεία,
σε λίγο οι φοιτητές θα ξεσπούσαν,
και μια αλλιώτικη ζωή θα ζητούσαν.

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα… 
Σήμερα έχει στα χέρια ένα αγόρι,
πάλι ξεκίνησαν οι Σταυροφόροι,
μα ποιος ακούει και ποιος ενδιαφέρεται,
για ένα κόσμο που βράζει και φλέγεται.

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...


Στίχοι: Ντέπυ Χατζηκαμπάνη
Μουσική:
Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση:
Φίλιππος Πλιάτσικας




ΕΣΥ

αν μπορούσες
τι θα άλλαζες
στον κόσμο;
 



24 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, δεν θα το έκανα. Όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν (πόλεμος, φτώχεια, ανεργία) και όσα θα υπάρξουν, κοινωνικά οικονομικά ή οικολογικά, δεν θα ήθελα να επεμβώ σε πράγματα που έχουν οριστεί από την αρχή του χρόνου. Εξάλλου ο άνθρωπος έχει ήδη αλλάξει πολλά σε ανεπανόρθωτο σημείο. Έτσι, αν μου δινόταν η ευκαιρία να αλλάξω τον κόσμο, απλώς θα την απέρριπτα. Έχουμε μπει τόσο βαθιά σε έναν λάκκο απο τον οποίο δεν θα μπορέσουμε να βγούμε γιατί κάθε αλλαξή μας είναι άλλη μία καταστροφή, άλλα μία εκβάθυνση του νοητικού μας τάφου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/12

    Αν θα μπορούσα κάτι στον κόσμο να άλλαζα,αυτό θα ήταν ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι.Πιστεύω ότι αν άλλαζε ο τρόπος σκέψης μας,πολλά πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα,για παράδειγμα αν όλοι μας καταλαβαίναμε οτι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι δεν θα υπήρχε η κοινωνική ανισότητα και θα είχαμε αποφύγει διωγμούς που πολλές φορές έχουν οδηγήσει ακόμα και στον αφανισμό ολόκληρων φυλών.Αν άλλαζε η λανθασμένη αντίληψη ότι το χρήμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο δεν θα συνέβαιναν καθημαρινά τόσοι πόλεμοι και θα έχαναν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/4/12

    Αν μπορούσα στον κόσμο θα άλλαζα την βία και τις άσχημες συνθήκες ζωής που υπάρχουν σε πολλά σημεία του κόσμου! Επίσης αν μπορούσα θα έδινα αιώνια ειρήνη στον κόσμο! ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/4/12

    Αν θα μπορουσα το κοσμο να αλλαζα δεν θα αλλαζα τιποτα..!!! <3
    Γωγω, Αποστολης Ασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/4/12

    Εάν μπορούσα θα άλλαζα στόν κόσμο καποια πράγματα όπως τήν αντιμετώπιση κάποιων σημαντικών προβλήματων και τον τρόπο σημπεριφοράς στούς φτωχούς.Τέλος θα φρόντιζα να μην κυριαρχεί το κοινωνικό πρόβλημα τής ανεργίας.
    ΕΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/4/12

    Αν μου δίνονταν η δυνατότητα να αλλάξω κάτι στον κόσμο θα άλλαζα κυρίως τον πόλεμο που εχει καταστρέψει και συνεχίζει να καταστρέφει όλο τον κόσμο.Δεύτερον θα άλλαζα το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στο περιβάλλον, θα άλλαζα την ελλειπή γνώση τους για το πόσο σημαντικό είναι για εμάς να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε.Επίσης θα άλλαζα την έλειψη καθαρού νερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/4/12

    Εάν μπορούσα στον κόσμο θα άλλαζα την βία και την κακομεταχείριση που υπάρχει στον κόσμο και θα έδινα σταματημό στο πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/4/12

    Αν μπορούσα θα άλλαζα τους ανθρώπους που κλέβουν και λεηλατούν τον κόσμο...επίσης το κατεστραμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας!! Θάνος 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν ειχα την ευκαιρια να αλλάξω τον κόσμο θα άλλαζα πολλά πράγματα. πρώτον θα άλλαζα την νοοτροπία τον πολιτικών ώστε να σκεφτονται το συμφέρον τησ χώρας και όχι το πρωσοπικό τους συμφέρον.επίσης θα σταματούσα όλα τα είδη βίας και την εξαφάνιση διαφόρων ειδών-ζώων.τέλος θα αντικαταστούσα το χειρότερο πραγμα με το καλύτερο που συνέβη στην ανθρωπότητα,τον πόλεμο με την ειρήνη..βέβαια εκείνη την στιγμή δεν ξέρω τι θα έκανα καθώς μια αλλαγή που μου φαίνεται θετική μπορεί να εξελιχθεί σε αρνητική..<3 <3 christine spy..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/4/12

    Αν μπορουσα να αλλαξω τον κοσμο θα τον εκανα πιο καλυτερο σε πολιτισμο,σε κοινωνια.θα αλλαζα την νοοτροπια καθε ανθρωπου ωστε ετσι να γινεται ακομα καλυτερος.Τελος το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να κανω ειναι να κανω το μισος του καθενος μας σε αγαπη.

    ρια!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/4/12

    ΑΝ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΓΑΠΗ. ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΩ. ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΝ ΘΛΙΨΗ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ,ΜΙΣΟΣ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ... ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ...!!!!
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ, ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/4/12

    Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο είναι η βία που υπάρχει ανάμεσα στουσ ανθρώπους...Για παράδειγμα οι ανθρώποι πρέπει να είναι αγαπημένοι και να στηρίζουν ο ένασ τον άλλο!!!
    ΧΡΗΣΤΟΣ Π.Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/4/12

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ Κ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Κ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΙΡΗΝΗ . ΘΑ ΓΕΜΙΖΑ ΜΕ ΖΩΑ Κ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΗ ΓΗ Κ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ......
    ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ, Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/4/12

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ Η ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΙΝΑΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ..!
    Σταθης gate 7 Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραίες οι αλλαγές που θα έκανες Στάθη εκτός απο την τελευταία καθώς είναι ρατσιστική προς τους φιλάθλους του παναθηναικού ..πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη αργότερα..

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος27/4/12

    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΟΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΙΣΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΤΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/4/12

    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Η ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΡΙΚΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΒΙΚΥ ΚΑΛ.

    ΕΓΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ,ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!!!ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! ΣΤΕΛΛΑ ...Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/4/12

    Αν θα μπορουσα να αλλαξω κατι στον κοσμο θα αλλαζα τους ανθρωπους...θα εκανα κατι που να ειχε σχεση με το περιβαλλον οπως να κλεισουν ολους τους εμπριστες στην φυλακη 3ον να διωξουμε ολουσ τουσ μεταναστες απο την χωρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος27/4/12

    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΓΑΠΟΙΜΕΝΟΙ.ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ,ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/4/12

    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ .ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.....!!
    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος27/4/12

    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣTΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ "ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ"...ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ Α. Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/4/12

    ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΦΤΑΧΝΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ . Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ . ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ,ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος19/6/12

    ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ... ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΧΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ... ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΕΥΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟΥΣ.. ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ...
    Β.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή