"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ" ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Φέτος οι μαθητές της Β΄ τάξης σε συνεργασία με τους καθηγητές τους δημιούργησαν ένα παιχνίδι ερωτήσεων με βάση τα σχολικά τους μαθή­ματα. Η εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος.
Παραθέτω το κείμενο που διαβάστηκε στην παρουσίαση του προγράμματος στο τέλος του έτους (όπου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία δημιουργίας του παιχνιδιού), καθώς και κάποιες φωτο­γραφίες.«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ»

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Β΄ΤΑΞΗ

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Ποιος δεν έχει διασκεδάσει με την παρέα του παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο, όπως Σκάκι, Φιδάκι, Γκρινιάρη, Μονόπολη, Σκραμπλ, Ερωτήσεις Γνώσεων;

Παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι διασκεδάζουμε και φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας ή αποκτάμε καινούργιες γνώσεις. Αν και δεν έχει εξωτερική δράση, δημιουργεί έντονα συναι­σθήματα και συναγωνισμό!

Όταν μάλιστα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι έρχεται να σπάσει τη μονοτονία των σχολικών μαθημάτων και του διαβάσματος τότε ο ενθουσιασμός μας είναι μεγαλύτερος!

Και αναφερόμαστε σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με τίτλο «Ταξίδι στη γνώση» που εμείς, οι μα­θητές της Β΄ τάξης, δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τους καθηγητές μας.

Η διαδικασία δημιουργίας ήταν η εξής:

·Επιλέξαμε έξι μαθήματα που διδασκόμαστε: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Ιλιάδα, Μαθηματικά, Ιστορία, Γεωγραφία, Φυσική Αγωγή
·Κάθε τμήμα (Β1 , Β2 ) θα δημιουργούσε τις δικές του ερωτήσεις.
·Ετοιμάσαμε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με τρεις πιθανές απαντήσεις. Άλλες φορές εργαστήκαμε ομαδικά στο σχολείο και άλλες ατομικά στο σπίτι.
·Οι καθηγητές μας έλεγχαν τις ερωτήσεις κάνοντας τυχόν διορθώσεις.
·Γράφαμε τις ερωτήσεις στον υπολογιστή και τις τυπώναμε σε μορφή πίνακα σε έγχρωμα φύλλα.
·Στη συνέχεια, τα πλαστικοποιούσαμε και τα κόβαμε σε κάρτες.
·Το παιχνίδι πήρε και ηλεκτρονική μορφή μέσω ενός προγράμματος δημιουργίας ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.

Στο τέλος περιμέναμε με ανυπομονησία την ώρα που θα παίζαμε τα δυο τμήματα μεταξύ μας! Κι όταν έφτασε τα περάσαμε πολύ ευχάριστα!!! Από τότε έχουμε ξαναπαίξει το παιχ­νίδι κάποιες φορές μέσα στην τάξη ή στον ελεύθερο χρόνο μας.

Το παιχνίδι φυσικά θα είναι στο εξής διαθέσιμο για όλους σας!

Τώρα έφτασε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε στην πράξη και να το παίξουμε  για τελευταία φορά φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου